Informatie  |  Aanmelden

Aanmeldingsprocedure

Wanneer uw kind ongeveer drie jaar is, gaat u zich oriënteren op een basisschool. Een belangrijk moment voor veel ouders en een keuze die helemaal niet zo makkelijk is. We maken daarom graag tijd vrij voor u en uw kind, zodat jullie een goed afgewogen schoolkeuze kunnen maken.

Via deze website krijgt u een eerste indruk van onze school. Maar om écht meer over onze school te weten te komen, is een bezoek aan onze school natuurlijk het beste.

Wij willen u dan ook graag uitnodigen voor een kennismakingsgesprek en rondleiding door onze school. In dit gesprek zal uitleg gegeven worden over de school en het type onderwijs. Ook is het dan mogelijk om de school “in werking” te zien. Natuurlijk mag uw zoon of dochter meekomen naar het kennismakingsgesprek. Tijdens dit kennismakingsgesprek ontvangt u een aanmeldingsformulier.

U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken met de directeur van de school, Roelinka Risselada.

Het telefoonnummer van de school is 0511-432100.

Het Aanmeldingsformulier kunt u downloaden via de button hieronder. Dit formulier kunt u in Acrobat Reader op uw computer invullen (let op: niet in de webbrowser). Vervolgens kunt u het ingevulde formulier opslaan en aan ons mailen.

U ontvangt binnen twee weken een bevestiging van de aanmelding.

Ongeveer 2 maanden voordat uw kind 4 wordt, neemt de directeur contact met u op over de plaatsing.

Soms is er meer tijd nodig om te onderzoeken of onze school het passende onderwijsaanbod kan bieden. Conform de wetgeving nemen wij hier dan zes weken de tijd voor met een uitloopmogelijkheid tot 10 weken.

Als blijkt dat wij een passend aanbod kunnen bieden, kan uw zoon/dochter worden ingeschreven. Als uit het onderzoek blijkt dat wij geen passend aanbod voor uw kind kunnen bieden, dan zoeken wij een andere school die dat wel kan bieden en waar het kind ook kan worden geplaatst.

Peuteropvang

Binnen Bernemienskip Ryptsjerk kunnen kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar naar de peuteropvang, als voorbereiding op de basisschool.

Op de website van Kinderwoud kunt u meer informatie vinden over de peuteropvang. Hier vindt u het aanmeldformulier van Kinderwoud.